Over de wereldboerderij en het wijkbedrijf Selwerd

In 2014 is het idee voor de Wereldboerderij op papier gezet door Douwe Tuinstra.

Het kweken van vissen is fascinerend, dit is een echte attractie waar zo veel over te vertellen valt. Bovendien is voor gekweekte vis ook nog een markt, lokaal kweken is toch veel mooier dan vis uit Azië invliegen. Het is bovendien heel leuk werk en spreekt jong en oud aan.

Eind 2015 kwam er ruimte beschikbaar om dit idee werkelijkheid te laten worden in het wijkbedrijf Selwerd en het eerste mega aquarium, de 2.5 m lange amazone bak is met hulp van vrienden en familie gerealiseerd. Al snel werd de passie gedeeld met Arjen Jager en was er een goede basis om verder uit te bouwen. Met veel hulp, hard werken en diverse donaties van vrienden, de NVC en Akzonobel is het mogelijk geworden het uit te bouwen tot 4 showaquaria, een kwekerij met 16 aquaria, een aquaponics en planten afdeling. Ook de samenwerking met de gemeente was altijd constructief en zonder dat was het dit mogelijk geweest.

Maike Tuinstra kwam met het idee van de pannenkoekenroute dit maakte het plaatje compleet, deze parels bij ons in de buurt; de molen en de buitenplaats Reitdiep van het Groninger landschap versterken elkaar en samen is dit een prachtig dagje uit. De bouw van het kippenhok, ook weer betaald door Akzonobel en gedeeltelijk gebouwd met Akzonobel collega’s maakt het startpunt. Samen met de altijd gezellig Bertha en haar Vantosties.

Met een groep enthousiaste vrijwilligers is de Wereldboerderij nu zo ver gekomen. Wat verdient wordt met verkoop en de pannenkoekenroute wordt gebruikt om verder uit te bouwen. Samen maken wij dit de mooiste plek van Groningen.

 

In het Wijkbedrijf Selwerd is ruimte beschikbar als je wat wil ondernemen dat ook een sociale meerwaarde voor de wijk heeft. Zodoende zitten er diverse initiatieven die elkaar versterken:

De pc werkplaats, hier kan je gamen met een feestje, maar er worden ook computer cursussen gegeven.

De periferie; hier wordt de schoonheid van de wijk Selwerd belicht en zijn wissende podia en exposities

Doordeweeks bied het voor ondernemers en ZZPers alle mogelijke wensen

In de grote keuken zijn diverse catering en restaurant initiatieven

Elke vrijdagmiddag is er een gehaktbal en een drankje bij de Vantosties

Deugniet is een kinderopvang